Klassiske sprossede vinduer: Her er 8 svar på dine spørgsmål

Af Peter Hass Mathiesen

Sidst redigeret: September 23, 2022

Drømmer du om at give dit hjem eller din virksomhed et løft udover det sædvanlige med et klassisk og stilfuldt udtryk? Vi tilbyder unikke og spændende løsninger til dig, der ønsker klassiske sprossede vinduer. Få svar på alle dine spørgsmål og se de vinduer, som passer til netop dig herunder.

Book et gratis sparringsmøde med en kompetent vinduesrådgiver lige her

Herunder ser du 8 ting, du bør vide inden du køber sprossede vinduer:

1) Hvad er sprossede vinduer?

Sprossede vinduer er klassiske vinduer, der er udstyret med små, vertikale ruder (sprosser), der giver dem et unikt udseende. De fleste moderne sprossede vinduer er lavet af træ, men der findes også mange sprossede vinduer lavet af aluminium eller PVC.

Sprosser er altså små lister eller fliser, der er lagt ind i et vindue for at give det et flot look. Sprosser kan være enkle og rektangulære, eller de kan have mere komplekse mønstre. De kan også være farvet eller ufarvet.

Sprosser kan samtidig enten være fastgjort på vinduesrammen eller indlagt i glasset. Hvis de er indlagt i glasset, kaldes de “indlagte sprosser”. Hvis de er fastgjort på vinduesrammen, kaldes de “påsatte sprosser”. Påsatte sprosser er ofte lettere at installere, men indlagte sprosser har en tendens til at holde bedre på vinduesrammen.

Se et overblik over hvilke vinduer du kan få gennem Vores Vinduer

2) Hvad er fordelene ved sprossede vinduer?

Sprossede vinduer giver en bygning et yderst klassisk udseende, der i den grad er med til at løfte bygningens generelle udseende.

Her ser du 3 fordele ved at have sprossede vinduer:

 1. Elegance: Sprossede vinduer er en elegant løsning, som passer perfekt til mange huse og lejligheder. Det giver altså et umiddelbart indtryk af orden og renlighed, når der er velholdte sprosser, der pryder boligens vinduer.
 2. Lys: Sprossede vinduer giver også en fornemmelse af en bedre lyssætning i en bolig. Da sprosserne ofte er hvide er det med til at fremhæve de lyse nuancer i boligen og på den måde bidrage til det generelle lys i hjemmet.
 3. Energivenlig: Sprossede vinduer er en god løsning, hvis du ønsker at være mere energivenlig. Da sprosserne oftest er monteret direkte på glasset gør det de sprossede vinduer til en mere energivenlig vinduestype.

3) Hvordan fungerer de sprossede vinduer?

Sprossede vinduer virker på samme måde som almindelige vinduer med ruder. De fleste sprossede vinduer er udstyret med to ruder, der kan åbnes, så du kan lufte ud i huset. Andre har også en midterstang, der gør det muligt at åbne de to ruder på samme tid.

4) Hvilke typer sprossede vinduer findes der?

De mest almindelige sprossede vinduer er kvadratiske eller rektangulære, men der findes også runde og buede sprossede vinduer. Kvadratiske og rektangulære sprossede vinduer findes både med firkantede og afrundede kanter. Buede sprossede vinduer findes normalt kun med afrundede kanter.

5) Kan du sætte sprosser på vinduer?

Det er et spørgsmål, som vi ofte får, og svaret er ja, det kan man godt. Vinduer med sprosser er en af de mest populære måder at forskønne sine vinduer på, og derfor kan du altid overveje om du vil give dine vinduer et flot design med klassiske sprosser.

Der er mange, der synes, at sprossede vinduer er meget smukke. Hvis du er en af dem, der gerne vil have sprosser på vinduerne, så er der godt nyt. Du kan nemlig få sprossede vinduer i mange forskellige størrelser, farver og materialer, så der er noget for enhver smag og nogle der passer til din stil.

6) Hvad koster sprossede vinduer?

Her ser du en række punkter, som prisen afhænger af, når du skal købe klassiske sprossede vinduer:

 • Vinduesstørrelse
 • Antal sprosser
 • Materiale
 • Montering
 • Valg af glasset
 • Antal vinduer
 • Levering

Alt i alt afhænger prisen for sprossede vinduer af mange forskellige faktorer.

Book et gratis møde og få omfattende rådgivning i forhold til dit køb af vinduer

7) Hvorfor vælge Vores Vinduer?

Herunder ser du 3 gode grunde til at købe dine vinduer hos Vores Vinduer:

 1. Eminent support: Vi sætter altid vores kunder i fokus, og vi sørger for at minimere leveringstiden så meget som muligt. Derudover bestræber vi os på omfattende service fra vores rådgivere gennem hele din købsproces. 
 2. Kvalitet og fleksibilitet: Vi tilbyder vinduer i yderst høj kvalitet og med vores fagligt dygtige personale er vi leveringsdygtige i form af kvalitet og design. Vi skræddersyer vores tilbud til lige præcis dine behov, så du står så godt rustet i forhold til at købe et vindue som muligt.
 3. Fokus på sikkerhed: Vi sætter en ære i at kunne levere sikre vinduer baseret på gode og solide materialer. Dermed er vores vinduer også yderst holdbare og du kan altså derfor altid føle dig tryg, når du modtager rådgivning hos os. Se vores store udvalg af vinduer her.

8) Har du brug for hjælp til at vælge sprossede vinduer?

Brænder du inde med yderligere spørgsmål omkring valg af sprossede vinduer? Vores kompetente personale sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan ringe til os på telefon +45 69 14 85 55 eller sende en e-mail på info@voresvinduer.dk

Book vores gratis rådgivningsmøde allerede i dag